ACTIVITY


Oδοιπορικό Άνοιξης 2021| Ημέρα VI

Την έκτη ημέρα ο τοίχος με τις ζωγραφιές του Μικρού Σωτήρη ελαφραίνει κάπως την καρδιά μας και το εύθραυστο Totem της 'Αννας Χαρακτινού αποκαλύπτεται μπροστά μας.

Οδοιπορικό Άνοιξης 2021 | Ημέρα V

Ο μικρός Σωτήρης, τώρα, θα ήταν επτά χρονών. Παρέμεινε, όμως, για πάντα έξι. Tη πέμπτη μέρα του οδοιπορικού μας παρουσιάζονται οι ζωγραφιές του μικρού Σωτήρη, μιας φιγούρας που επιθυμεί να παραμείνει στην ασφάλεια της σπηλιάς για πάντα. Ο Ιάσων Άλυ επικεντρώνεται στην ιδεά του εργαστηρίου του καλλιτέχνη ως την αρχή των πάντων, τη μήτρα, απ'όπου ξεκινάει το ταξίδι.

Οδοιπορικό Άνοιξης 2021 | Ημέρα ΙV

Η άντι - έκθεση The Totemic Other αρχίζει να παίρνει μορφή, με τα έργα όλων των συντελεστών να διαπερνούν το ένα το άλλο, στον ρυθμό της Άνοιξης. Τα έργα του Βασίλη Μπότουλα στήνονται από τον Κωνσταντίνο Μπερδέκλη στον χώρο λατρείας - γκαλερί.


Οδοιπορικό Άνοιξης 2021 | Ημέρα III

Έφτασε η στιγμή της γνωριμίας με το θηλυκό “άλλο” στην έκθεση The Totemic Other. Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Κωνσταντίνου Μπερδέκλη και της Άννας Χαρακτινού πραγματοποιείται μέσα από το στήσιμο του έργου που θα αποτελέσει το θηλυκό ΑΡΧΕΤΥΠΟ.

Οδοιπορικό 'Ανοιξης 2021 | Hμέρα II

H ομάδα του The Totemic Other είναι πια έξω από τη σπηλιά-εργαστήριο του καλλιτέχνη και στήνει το ΑΡΧΕΤΥΠΟ Α. Το The Totemic Other είναι μια πειραματική, πολύπλευρη δράση, ανοιχτή σε οποιαδήποτε αντίδραση.

Οδοιπορικό 'Ανοιξης 2021 | Ημέρα I

Τα έργα του εικαστικού Κωνσταντίνος Μπερδέκλης μεταφέρονται από τη "σπηλιά" - εργαστήρι του, στο "τέμενος" - γκαλερί για τη πρώτη τους φωτογράφηση. Το The Totemic Other είναι μια πειραματική, πολύπλευρη δράση, ανοιχτή σε οποιαδήποτε αντίδραση, η οποία θα επικοινωνηθεί διαδικτυακώς στο ευρύτερο κοινό την Άνοιξη του 2021 στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της The Blender Gallery, αλλά και όλων των συντελεστών.


Οδοιπορικό Άνοιξης 2021 | Στη σπηλιά του καλλιτέχνη

Φωτογραφίες από το εργαστήρι - σπηλιά του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Μπερδέκλη. Η ομάδα του The Totemic Other αρχίζει να διαμορφώνεται. Οι προετοιμασίες για το οδοιπορικό του ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ Α έχουν ξεκινήσει. Oι συνειρμοί στο ψηφιακό thread πληθαίνουν.

Viewing Room: April Fool's Day

Μια φάρσα, ένα αστείο, μια εξαπάτηση.
Οι τίτλοι, οι μορφές και οι παρεξηγημένες έννοιες του οξύμωρου σχήματος οδηγούν τον θεατή σε ένα διαφορετικό συμπέρασμα από το πραγματικό νόημα. Αυτό μας θυμίζει την «Αβάστακτη Ελαφρότητα του Είναι» του Kundera, όπου ο άνθρωπος κυβερνά ως ηγέτης, κάτι που μπορεί να είναι απλά μία ανθρώπινη λανθασμένη αντίληψη και όχι θεϊκή ευλογία.

Viewing Room: Woman Soon

'Ενα viewing room που πραγματεύται την μεταβατική τελετή της εμπειρίας των γυναικών σε διάφορες στιγμές της ζωής τους. Στο στάδιο ανάμεσα σε μια μεγάλη αλλαγή, έναν εγγενή μετασχηματισμό, κάποιος σκέφτεται όλα όσα πρέπει να αφήσει πίσω και όλα όσαθα αντιρίσει στο στο μέλλον.


Viewing room: Ancient Riddles in a Contemporary World

Στη θέαση ποιoύ Θεού θα εκπλαγεί ο σύγχρονος άνθρωπος; Aινίγματα επινοημένα από τον Άνθρωπο, μύθοι και θεοί, αφήνουν τα ίχνη τους στις έντονες και μυστικιστικές συνθέσεις επτά καλλιτεχνών με ελληνικές ρίζες.

Οδοιπορικό Άνοιξης 2021 | Δήμητρα Καραχοτζίτη

Το οδοιπορικό "The Totemic Other" έχει πολλές αποχρώσεις και ανοιχτό τέλος, καταγράφεται και αναθεωρείται διαρκώς, με τα κείμενα της Δήμητρας Καραχοτζίτη να συνοδεύουν τα τελάρα του ΑΡΧΕΤΥΠΟ Α, του εικαστικού Κωνσταντίνου Μπερδέκλη.

Viewing Room: Dual Identities, Female Deities

Τα αόρατα νήματα της γυναικείας φύσης ξετυλίγονται από τρεις γυναίκες Ελληνίδες καλλιτέχνιδες. Μέσω της ζωγραφικής, των μικτών μέσων και της φωτογραφίας, η Δήμητρα Μπουρίτσα, η Άννα Χαρακτίνου και η Αιμιλία Γάκη εξερευνούν την υβριδική φύση των γυναικών και τη μυστικιστική τους ύπαρξη σε μια αναζήτηση αίσθησης εξιλέωσης.