Hμερολόγιο καραντίνας από τη The Blender Gallery

Έπειτα από περίπου δύο μήνες πρωτόγνωρου εγκλεισμού για όλους μας, η ομάδα της The Blender Gallery κάνει μια αναδρομή των βδομαδών που πέρασαν. 

Εν μέσω καραντίνας, δεν σταμάτησαμε να δημιουργούμε και να παραμένουμε αισιόδοξοι. Η μουσική είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι μέσα στην ημέρα μας και πόσο μάλλον αυτή τη περίοδο που μας έδινε δύναμη και μας κρατούσε συντροφιά στις δραστηριότητες μας. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε ένα ημερολόγιο καραντίνας. Τα μέλη της ομάδας μας σας προτείνουν κάποια τραγούδια να ακούτε καθώς ανακαλύπτετε τις δράσεις μας στους παρακάτω συνδέσμους. Το μόνο που έχετε να
κάνετε είναι να πατήσετε στους τίτλους των τραγουδιών. 


"Super easy! Ο Tim Timebomb and Friends μια νέα μου ανακάλυψη με παρότρυνε να ξεκινήσω ξανά να παίζω κιθάρα. Πιο συγκεκριμένα το 11th Hour, το Brown Eyed Girl και το She Is Drunk All The Time"

"Aστείες και δυστοπικές, οι μικρές ιστορίες του podcast The Truth , συνόδευαν τις βόλτες μου μέσα στη μέρα. Το βράδυ στο κήπο με κρασάκι θα χαμογελούσα με κάποιο τραγουδάκι σαν αυτό Youpi - Cornu (Kid Loco Remix). Αναδιοργανώντας το σπίτι, στις μαγειρικές και τις βραδιές επιτραπέζιων, παρέα μας είχαμε συχνά τον Johnny Cash και συγκεκριμένα τον δίσκο του με covers American IV: The Man Comes Around. Τέλος, καθ'όλη τη διάρκεια της περιόδου εγκλεισμού μια μελωδία αδιευκρίνηστης πηγής με κυνηγούσε - Με την άρση των μέτρων βρήκα και ποιό τραγούδι ήταν: The Wayfering Stranger, στην εκδοχή των Broken Circle Breakdown".


“Κάθε πρωί εν μέρει διαφορετικό αλλά και ίδιο με όλα τα άλλα ταυτόχρονα. Σηκώνομαι με το που χτυπάει το ξυπνητήρι ως γνωστό ρομπότ. Φτιάχνω καφέ. Αναρωτιέμαι γιατί ζω. Ανοίγω ραδιόφωνο και πετυχαίνω David Bowie και λέω υπάρχει ακόμα ελπίδα στον κόσμο. Μόλις καταφέρω να ξυπνήσω ανοίγω μειλς, μιλάω με το υπόλοιπο team για τρέχοντα ζητήματα και αργότερα αποφασίζουμε όλες δειλά πως ήρθε η ώρα της γυμναστικής. Τότε σίγουρα για ζέσταμα θα βάλω το Physical της Dua Lipa και μετά θα αφήσω το youtube να διαλέξει όλα τα pop,dance κομμάτια ιδανικά για hit. Τέλος, η μέρα μου θα κλείσει είτε με jazz playlists από το youtube χωρίς να έχω ιδέα τι είναι αυτό που ακούω - απλά μ’ αρέσει με κεριά και κρασάκι - ή με ‘Αννα Βίσση και παλιές επιτυχίες (σε γνωστό κανάλι). Εxtra Tip Son of a Preacher man από Dusty Springfield - το τραγούδι που σιγοτραγουδάω σχεδόν κάθε μέρα εν μέσω καραντίνας”.


''Η καθημερινή πρωινή μου βόλτα ξεκινούσε με συνοδεία από τα καθημερινά podcasts του Deepak Chopra για το πως να διαχειριστούμε καλύτερα την πανδημία μέσα μας και βρίσκονται εδώ!''


"Kάθε πρωί έκανα διαφορετικά πράγματα, πάντα όμως με συντρόφευε το Μοving On του Leonard Cohen. Τα μεσημέρια ανακάλυπτα τα cooking skills μου ακούγοντας Heartbeats από The Knife. Λίγο αργότερα στην καθημερινή απογευματινή βόλτα στην Ακρόπολη με την τετράποδη φίλη, το τραγούδι που μας έκανε να διανύουμε γύρω στα 10χλμ την ημέρα ήταν το The Past is a Grotesque Animal από Of Montreal. Τέλος θα έλεγα ότι το τραγούδι που άκουγα πιο συχνά αργά το βράδυ στο μπαλκόνι παρακολουθώντας την ηρεμία του κέντρου και την άνοιξη που ερχόταν είναι το Manha De Carnaval από Luiz Bonfa."


Ζητήθηκε από εικαστικούς και φίλους της γκαλερί να μας επιτρέψουν να μοιραστούμε δημιουργίες οι οποίες “γεννήθηκαν" κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Κάποιοι δεν κατάφεραν να δουλέψουν στο στούντιο τους, αλλά δημιούργησαν και αυτοί τον χώρο εργασίας τους σε μια γωνιά του σπιτιού τους. 
Εικαστικοί που συμμετείχαν: Γιάννης Βαλυράκης, Αιμιλία Γάκη, Μικαέλλα Θεοφανοπούλου, Μελίνα Κόαν, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Απόλλωνας Μαθιουδάκης, Γιώργος Μακράκης, Ελένη Μαραγκάκη-Ξηρομάμου, Κωνσταντίνος Μπερδέκλης, Ελιώνα Ντούκνη, Άγγελος Χανιώτης, Άννα Χαρακτινού.


EXPLORE THE STORY BEHIND THE ARTWORK 

Σε λίγο καιρό θα υπάρχει η δυνατότητα μέσω του Youtube Channel μας, να δείτε εικαστικούς της γκαλερί να επεξηγούν επιλεγμένα έργα τους είτε από το depot της γκαλερί είτε από το εργαστήριο του εκάστοτε καλλιτέχνη. Μια διαφορετική γνωριμία με τη τέχνη! Κάντε από τώρα subscribe στο κανάλι μας! 


TΗΕ SHOW MUST GO ON σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τεταρτημόριο

Η αλληλεγγύη και οι συνεργασίες είναι ένα κομμάτι που στηρίζουμε πολύ στη γκαλερί, πόσο μάλλον αυτό τον καιρό που όλοι μας έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε στήριξη και βοήθεια. Με το Tετάρτημοριο, δημιουργήσαμε την πλατφόρμα The Show Must Go On, για την εξεύρεση λύσεων στην πολιτιστική παρουσίαση, εν όψει της ανάγκης που δημιουργείται για εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας και τόπους συνάντησης γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα, εδώ παρουσιάζονται ηλεκτρονικά εικαστικές εκθέσεις σε πραγματικό χώρο και χρόνο προσφέροντας  τη δυνατότητα στο κοινό να μπορεί εξ αποστάσεως να περιηγηθεί σε εκδηλώσεις – εικαστικές εκθέσεις ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η δεύτερη δράση του project, με τίτλο In posters we love είναι ήδη διαθέσιμη για προβολή.


ΜYTHOS by Manolis Anastasakos

 
Μπορεί τα προγραμματισμένα events και τα εγκαίνια εκθέσεων να αναβλήθηκαν για μελλοντική ημερομηνία, αλλά η τέχνη και ο πολιτισμός είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε. Έτσι λοιπόν, το κοινό είχε την δυνατότητα να περιηγηθεί και να ανακαλύψει τα έργα του εικαστικού Μανώλη Αναστασάκου, μέσω του digital καταλόγου που δημιουργήθηκε εν μέσω καραντίνας.


HOME MADE ART σε συνεργασία με τις Φιγούρες και την Μελίνα Κόαν
 
Οι πρώτες μας σκέψεις τις πρώτες ημέρες, ήταν πως όλο αυτό θα εξηγηθεί στους μικρότερους. Γιατί και πως θα βγουν από την καθημερινότητά τους και πως όλο αυτό μπορει να υποστηριχθεί και να εκφραστεί μέσω της τέχνης. Δημιουργήσαμε το Home Made Art με τη πολύτιμη βοήθεια των Φιγουρών και της εικαστικού Μελίνας Κόαν. Όντας ένα ongoing project, οι συμμετοχές είναι ακόμα ανοιχτές. Μελλοντικά θα διεξαχθεί μια pop up έκθεση με όλες τις ζωγραφιές και κατασκευές από τα παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

International Mother's Day
Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Η μητέρα, ίσως είναι το άτομο που μας έλειψε πιο πολύ στην καραντίνα. Τι καλύτερο από ένα δώρο για εκείνη; Η εικαστικός Μικαέλλα Θεοφανοπούλου, προτείνει ένα ξεχωριστό print όπου μπορείτε να παραγγείλετε μέχρι την Τρίτη 05 Mαΐου και να το παραλάβετε την Παρασκευή 08 Μαΐου. 

Για παραγγελίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω mail στο info@theblendergallery.com