THE GARDEN OF PROMISES AND LIES at Mona

Η πρώτη συνεργασία της The Blender Gallery με το Mona boutique hotel & concept space λαμβάνει χώρα τον Οκτώβριο του 2022 στο πλαίσιο της pop-up έκθεσης του Κωνσταντίνου Πάτσιου. Από τις 14 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το επί δεκαετίες ακατοίκητο κτίριο στου Ψυρρή (οκταώροφο εργοστάσιο της δεκαετίας του ’50), να περιηγηθεί στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους του και να ανακαλύψει τα έργα μικτής τεχνικής του Κωνσταντίνου Πάτσιου στα οποία το χιούμορ και η ευρηματικότητα συμπορεύονται με σύμβολα της ιστορίας και της popular κουλτούρας.

«Η Αθήνα είναι ο καμβάς μου, η σκηνή μου, το λούνα παρκ μου. Ο εραστής στον οποίο επιστρέφω για περισσότερα. Μοιραζόμαστε τη ίδια περιέργεια, κοιτάζοντας προς τα μέσα για να δούμε προς τα έξω, αποκαλύπτοντας στρώματα χρώματος, υφής, ωμής αλήθειας. Ένα κλίμα χάους τυλιγμένο σε rocker chic – πιστό στον καλλιτέχνη σε αξίες, οράματα και αισθητική». – Απόσπασμα από το Μανιφέστο του Μόνα

“Ένα έργο τέχνης προκαλεί αφορισμούς και συμπτώσεις. Μπορεί να μην είναι από μόνο του αιτία πολέμου, αλλά θα είναι πάντα καθρέφτης. Μία από τις αρχές στη δουλειά μου είναι η σύνθεση μη ταιριαστών υλικών, δεδομένων και η ολοκλήρωση μιας κατηγορηματικής εικόνας. Μια άλλη προσωπική εμμονή μου έχει να κάνει με τη σύγχυση: μερικές φορές όταν η αφήγηση κουράζει τον θεατή, αντιπαραθέτω ένα μπερδεμένο χάος για να σταματήσει να σκέφτεται και να αρχίσει να βλέπει !” – Κωνσταντίνος Πάτσιος

Σχετικά με το ΜΟΝΑ : Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, το Mona σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα concept-led boutique hotels και τους multidisciplinary χώρους. Το βιομηχανικό κτίριο του 1950, λειτουργεί ως ένα, εμπνευσμένου design, ξενοδοχείο και events space, με έπιπλα χειροποίητα από φυσικά υλικά, όπου κάθε γωνιά βρίσκεται σε αισθητική αρμονία και καθετί που διακοσμεί το χώρο είναι διαθέσιμο προς πώληση. Το Mona διαθέτει ένα open plan Living Room Cafe & showroom, roof-garden με θέα την Ακρόπολη, και underground venue space. Ένας κόσμος μου σε παρασύρει στην ανοιχτή του σκηνή- χώρος για ταξιδιώτες, καλλιτέχνες, αναδυόμενα και καθιερωμένα brands, κινηματογραφικές παραγωγές, εκθέσεις και pop-up ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Σχετικά με το #TheBlenderGalleryTakeOver : H Τhe Blender Gallery φιλοξενεί εκθέσεις ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών σε ένα βιομηχανικό κτίριο μίνιμαλ αισθητικής, στη Γλυφάδα. Αποτελεί ένα σύγχρονο χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπου συνδυάζονται όλες οι μορφές της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το φθινόπωρο του 2022, με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων λειτουργίας της γκαλερί, η ομάδα της The Blender Gallery διοργανώνει παράλληλα με το πρόγραμμα των εκθέσεων της μια σειρά εικαστικών δράσεων όχι μόνο στο χώρο της αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, μέσω συνεργειών. Το εγχείρημα της pop up έκθεσης “The Garden of Promises and Lies by K.N. Patsios” στο Μona, αποτελεί το πρώτο βήμα του #ΤheBlenderGalleryTakeOver, ενός project που φιλοδοξεί να γεφυρώσει τα Νότια Προάστια με άλλους τόπους, αλλά και να προσφέρει στο κοινό της The Blender Gallery εναλλακτικούς τρόπους θέασης της τέχνης των εικαστικών που εκπροσωπεί, σε χώρους που εμπνέουν διαφορετικές επιμελητικές προσεγγίσεις.

‘Ωρες λειτουργίας της pop up έκθεσης: 14-20 Oκτωβρίου, καθημερινά 15:00 μ.μ.-20:00 μ.μ.

Kακουργοδικείου 4, Ψυρρή 105 54