
Stroke Art Fair 2019
Η The Blender Gallery συμμετέχει στο Stroke Art Fair, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Μόναχο, από τις 16 μέχρι και τις 19 Μαίου.
Το STROKE αποτελεί τη πρώτη έκθεση τέχνης στο κόσμο που παρουσιάζει τη λεγόμενη τέχνη του δρόμου (street art) και την ανερχόμενη σύγχρονη τέχνη. Συνδυάζει τις ιδιότητες ενός καταξιωμένου art fair με τη διάθεση όμως για προσέγγιση της νέας και ιδιαίτερης νέας γενιά καλλιτεχνών και των λάτρεων της τέχνης. Για να μάθετε περισσότερα σε σχέση με τις φετινές συμμετοχές στο Stroke Art Fair, ακολουθήστε αυτό το λινκ: http://stroke-artfair.com/stroke-teilnehmer.html .
Για να μάθετε περισσότερα σε σχέση με τους καλλιτέχνες που παρουσιάζει η The Blender Gallery στο STROKE, διαβάστε παρακάτω:
Ο Δημήτρης Δάλλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Graphic Design & Computer Graphics DTP & Web Design στην ΑΚΤΟ, στην Ελλάδα. Επηρεασμένος από την καθημερινότητα, τους ανθρώπους που συναντά, στιγμιότυπα και κατάστασεις που παρατηρεί, δημιουργεί ένα εκρηκτικό παράλληλο σύμπαν, όπου τα όρια της «κανονικής» ζωής ξεπερνιούνται. Ο Δάλλας δουλεύει με σπρέι, ακρυλικά, μαρκαδόρους και σπάτουλα. Οι χαρακτήρες και τα σύμβολά του είναι δημιουργήματα του αυθόρμητου αυτοσχεδιασμού του. Τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα του ενέχουν τα έντονα συναισθήματα του και την ενέργεια που περικλύει και γεμίζει τη δημιουργική διαδικασία και τη ψυχή του καλλιτέχνη.
Ο Ταξιάρχης Μερμίρης γεννήθηκε το 1982, στο Κάιρο, Αίγυπτος. Σπούδασε Visual Communication, painting & drawing στο Middlesex University, UK. Τα έργα του Μερμίρη παρέχουν καυστική κοινωνική κριτική με έντονες χιουμοριστικές νότες, αφήνοντας ταυτόχρονα σκοτεινά και δυσοίωνα υπονοούμενα.Οι φόβοι και οι αδυναμίες, που προέρχονται από τον περίπλοκο παραλογισμό της ανθρώπινης φύσης, χρησιμοποιούνται και εκτίθενται. Τα περισσότερα από τα μηνύματα είναι υπόγεια, αν και τα ίδια τα έργα είναι αρκετά ωμά και προκλητικά. Η περίπλοκη γραμμική τεχνική συνδυάζεται με έντονες τολμηρές πινελιές.Στα περισσότερα έργα του, εκμεταλλεύεται την απόλυτη χρήση και τη σταθερότητα που δίνει το μελάνι, ώστε να δράσει ελεύθερα, ν’ αποτυπώσει άμεσα τις σκέψεις και να δημιουργήσει τις πολύπλοκες συνθέσεις του απρόσκοπτα. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και στο χρώμα το οποίο του δίνει βέβαια τη δυνατότητα να πειραματιστεί περισσότερο, χωρίς όμως να χάνει και στην περίπτωση αυτή τη χαρακτηριστική του ταυτότητα.
Ο Δημήτρης Ντόκος γεννήθηκε το 1984, στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική στην ΑΚΤΟ, όπως και αρχιτεκτονικό σχέδιο. Ο Δημήτρης Ντόκος είναι αυτοδίδακτος και έγινε γνωστός μέσα από την τέχνη του στους δρόμους, όπου ένα κυρίαρχο στοιχείο ήταν ο σκαραβαίος. Από το 2011, έχει μεταφέρει την τέχνη του σε γκαλερί. Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί είναι ακρυλικά και λάδια, ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες, αλλά και πιο ασυνήθιστα αντικείμενα, όπως πόρτες από ψυγεία, την πίσω πλευρά καμβάδων, παλιά περιοδικά, καθρέφτες. Στις πρώτες του εκθέσεις συνδύαζε τον σκαραβαίο με τα ιδεογράμματα του, που μοιάζουν με ιερογλυφικά. Αυτά τα λεπτομερή ιδεογράμματα οδήγησαν στην οπτική γλώσσα που έχει κυριαρχήσει τη μεταγενέστερη δουλειά του.
Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής. Η δουλειά του είναι μια σύνθεση διάφορων ζωγραφικών στοιχείων, από την εννοιολογική τέχνη και τον εξπρεσιονισμό, μέχρι την pop art, μέσα από μια ειρωνική ματιά, στην οποία υπάρχει μια υποβόσκουσα πολιτική διάσταση. Χρησιμοποιεί μια ποικιλία εκφραστικών μέσων, από ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία μέχρι και εγκαταστάσεις. Επιθυμία του είναι η δουλειά του να εκφράζει ένα πεδίο σκέψης, όπου οι αντιθέσεις λύνονται και ένα νέο είδος αρμονίας κυβερνά την εικόνα.